StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNESREĆA NA NORIJADI

Prevrnula se prikolica vezana za traktor puna maturanata, 30 ozlijeđenih!

Piše DV/JL
26. svibnja 2023. - 12:53

Tridesetak maturanata labinske srednje škole Srednje škole Mate Blažine ozlijeđeno je na Norijadi prilikom prevrtanja traktora. Naime, maturanti su bili na prikolici traktora koja se prevrnula na cesti između Labina i Prtloga, no srećom svi su izvan životne opasnosti.

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, kaže nam Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

image
Istarski.hr/

Na mjestu nesreće su vatrogasci i policija, javlja jutarnji.hr.

S mjesta nesreće stižu prilično potresne fotografije, a Istarski.hr javlja kako su se maturanti vozili nakrcani u dva kamiona i dva traktora. Također neslužbeno se doznaje da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici.

Svi ozlijeđeni maturanti zbrinuti su oko 12.30h, a prema informacijama iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu 6 će maturanata biti poslano u Opću bolnicu Pula, a dvoje u KBC Rijeka.

Svi ostali pušteni su na liječenje kod liječnika opće medicine. Kako nam kaže dr. Antić, protokol u slučaju velikih nesreća je bio aktiviran te je uz 5 vozila hitne medicinske pomoći na teren poslano i specijalno vozilo za velike nesreće koje su nedavno nabavili.

Tko je vozio traktor i kako je došlo do nesreće policija još utvrđuje.

Sve će se znati uskoro kada krenu razgovori s maturantima koji su po tradiciji trebali zadnji dan škole proslaviti u Prtlogu, no taj je događaj nakon nesreće otkazan.

image
Istarski.hr/

Ravnatelj labinske srednje škole Đani Žufić vidno potresen kazao nam je da su srećom svi maturanti zbrinuti te potvrdio da je velika proslava maturanata u Prtlogu dana otkazana.

- Svi su zbrinuti, a nitko nije životno ugrožen. Svi su otišli kućama, čekamo izvješće iz bolnica. Običaj je naših maturanata da nakon proslave u školi idu prema Prtlogu gdje imaju privatnu proslavu. Tako je bilo i danas. Najprije su kraj škole proslavili ispred škole u 9.30 sati, pa smo išli do gradonačelnika i onda su oni krenuli na svoju privatnu proslavu.

Zadnjih 10 godina slave na ovaj način da s traktorom i prikolicom idu prema mjestu. Ovaj put su otkazale kočnice, kako smo čuli na terenu i dogodila se nesreća. Inače, na proslavi je trebalo biti 120 maturanata, kazao nam je Žufić. Dodao je i da će nakon ovoga svim maturantima, ako to bude trebalo, biti pružena i psihološka pomoć, piše jutarnji.hr.

Na mjestu nesreće stigli su i roditelji, a u regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj. Kako doznajemo, na mjesto nesreće uputio se i istarski župan Boris Miletić.

 

25. travanj 2024 00:44