StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDUBROVNIK 26-29. RUJNA DOMAĆIN "THE BEST IN HERITAGE"

Predstavljanje multimedijskih te novih tehnologija u baštini

Piše DV
28. kolovoza 2018. - 12:53

Najbolji u baštini specifična je konferencija na kojoj se predstavljaju najbolji projekti iz šireg sektora baštine nagrađeni u prethodnoj godini i to na svjetskoj razini. Stoga nudi jedinstvenu panoramu visokokvalitetnih postignuća.

Konferencija Najbolji u baštini predstavlja nagrađene pobjednike, izabrane s popisa laureata iz prethodne godine, na temelju evaluacije žirija iz više od 50 nagradnih programa iz cijelog svijeta. Dio programa nazvan IMAGINES usredotočen je na korištenje multimedijskih i novih tehnologija u području baštine.

Od početka 2002. godine strategija konferencije Najbolji u baštini jednostavna je: isto vrijeme, isto mjesto, isti koncept, intiman ugođaj i glatko izvedena organizacija.

Ova je konferencija jedinstvena jer povezuje inače raspršene dijelove često fragmentirane baštinske scene. Konferencija ujedinjuje javni i privatni sektor, educirane stručnjake te aktiviste kao i one koji vjeruju u baštinski pokret. Partnerstvo s organizacijom EUROPA NOSTRA, uz potporu Europske komisije, strateška je veza s civilnim sektorom, dok ICOM zajedno s ICOMOS-om i ICCROM-om projekt povezuje s profesionalnim svijetom.

18. travanj 2024 07:07