StoryEditor
Hrvatska i svijetSCENE KOJE LEDE KRV U ŽILAMA

POZADINA POKOLJA U SPLITU JE OSVETA 25-godišnji ubojica smaknuo dilere koji su mu ucjenjivali brata

Piše Andrea Topić, Katarina Marić Banje/Slobodna Dalmacija
11. siječnja 2020. - 22:16

Tri osobe ubijene su danas oko 15.35 u samom centru grada, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminula su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split, piše Slobodna Dalmacija.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban izgubili su život na mjestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici.

Ubojica, odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, a pritom su ga mobitelom snimili prolaznici koji su svjedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubojicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjale kao ubijene redom su povezane s narkomiljeom. Nakon višesatne potrage, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinke Marko Serdarevićobratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dvije osobe, te da nad njima provode istražne radnje. Uhićenja su provedena u kafiću na Spinutu.

Prema prvim informacijama, počinitelj je F.Z. (25) iz Splita.

Dva rafala

Prema prvim informacijama, osveta je motiv ovog krvavog pohoda. Mladić kojega se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je zadnjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat. Četvrtog na popisu za likvidaciju je, također prema neslužbenim informacijama, tražio kod njegove kuće, ali nije ga bilo.

– Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova srednjeg brata. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen - ispričali su nam svjedoci, donosi Slobodna Dalmacija.

Vezane vijesti

BRUTALNO UBOJSTVO U CENTRU SPLITA Muškarac automatskom puškom ubio troje ljudi, napadač je uhićen
DVOJICA USMRĆENA NA LICU MJESTA, TREĆI PREMINUO U BOLNICI Potvrđeni identiteti ubijenih tijekom stravične pucnjave u Splitu
VIDEO Djevojka slučajno snimila trenutak kad je gradom pod Marjanom odzvanjala rafalna paljba​
Uhićena osoba povezana s masakrom u centru Splita

loading...

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 10:51