StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Potpisani ugovori za stipendije

27. veljače 2017. - 17:45

danas su u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku rektor prof. dr. sc. Nikša Burum i studenti Sveučilišta potpisali ugovore o dodjeli „A“ državne stipendije i „E“ stipendije studentima slabijeg socijalno- ekonomskog statusa.  
Rektor prof. dr. sc. Nikša Burum čestitao je studentima i pritom naglasio kako se nada da će iduće godine biti još više financijskih sredstava pa time i više dodijeljenih stipendija. Prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić poručila im je da su uzor našim budućim studentima i da Sveučilište ima zašto biti ponosno. Predsjednik Studentskog zbora Marko Plavčić istaknuo je da se kao Hrvatski studentski zbor bore da Ministarstvo poveća fond stipendija.
   
Studenti su u jednom suglasni a to je da su stipendije, uz to što su financijski korisne, prvenstveno potvrda njihova rada, truda i zalaganja, te da će ih pametno potrošiti. „E“ stipendije dobili su: Lea Hasan, Odjel za humanističke studije, Jelena Bartulović, Odjel za komunikologiju, Daniela Čotić, Odjel za komunikologiju, Hrvoje Smoljan, Odjel za umjetnost i restauraciju i Mia Katičić, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.
 
„A“ državna stipendija dodjeljivala se po odvojenim rang listama – za redovite studente koji su upisali prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija u 2016./2017. I dobili su: Ira Fabrio, Odjel za umjetnost i restauraciju, Ema Thür, Odjel za umjetnost i restauraciju, Elena Mojaš, Odjel za elektrotehniku i računarstvo.
Dobitnici - redoviti studenti viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija su: Đuro Bilić, Pomorski odjel, Nora Draganić, Pomorski odjel, Lea Dražeta, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Ante Zdilar, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Antun Đuraš, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Vicko Prkačin, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Antonia Merčep, Odjel za akvakulturu, Jelena Šoletić, Odjel za akvakulturu, Mislav Ćimić, Odjel za komunikologiju, Monika Cverlin, Odjel za komunikologiju, Jovana Vučetić, Odjel za umjetnost i restauraciju i Tina Cvjetković, Odjel za umjetnost i restauraciju.

20. travanj 2024 16:07