StoryEditor
Hrvatska i svijetCRNO NA BIJELO

Pogledajte uzrok pomora ribe u Stobreču: Za sve je kriva havarija na ribarskom brodu koji je jučer lovio u akvatoriju Podstrane. Inspekcija istražuje okolnosti, evo što se zapravo dogodilo

Piše Tanja Giovanelli/sd
6. srpnja 2022. - 17:48

Na kraj mahom kataklizmičkim nagađanjima o uzrocima pomora cipala koje je more jučer izbacilo na stobrečku plažu stala je ribarska inspekcija, čija istraga je utvrdila da je za sve kriva havarija na ribarskom brodu, piše Slobodna Dalmacija.

image
Duje Klarić/Cropix

- Slijedom utvrđene veće količine uginule ribe u akvatoriju Stobreča ribarska inspekcija je pokrenula istragu te do sada utvrdila kako je uginula riba dio ulova iz gospodarskog ribolova, koji je završio u moru zbog pucanja mrežnog tega ribolovnog alata, okružujuće mreže ciplarice. Do havarije je došlo u akvatoriju Podstrane između 4:00 i 6:00 sati 5. srpnja 2022. uslijed zapinjanja mreže za dno – stoji u njihovom odgovoru uz napomenu da će istražiti sve okolnosti događaja i postupiti u skladu sa svojim ovlastima.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U nastavku su razjasnili i čija je obaveza čišćenje plaže od uginule ribe koja se dan kasnije "prelila" duž splitske obale, dok su preostalu na stobrečkoj plaži kupači sami uklanjali, ističući kako su nadležne službe o svemu pravovremeno obaviještene.

- Preko službe 112 o uginuću su obaviještene nadležne komunalne službe. Na svim javnim površinama zbrinjavanje provodi lokalna uprava, osim na koncesioniranim plažama kada provodi koncesionar.

Odgovor gradskih službi koje su Stobrečani prozvali zbog izostale reakcije još čekamo.

10. kolovoz 2022 02:36