StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIZVJEŠĆE HAK-a OD 19 SATI

Pogledajte koliko se čeka za prelazak granice

Piše DV
8. travnja 2017. - 22:14

Zbog sustavnih graničnih kontrola na više je graničnih prijelaza gust promet uz čekanja. Promet je srednje gust na glavnim cestovnim pravcima, gradskim cestama i na obilaznicama, a povremeno pojačan na prilazima graničnih prijelaza, donosi Jutarnji list.
Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati, gust promet uz čekanja, ponegdje i do 2 sata, trenutno je na graničnim prijelazima: Pasjak - ulazak oko 1 sat; Maljevac - izlazak oko 40 minuta; Hrvatska Kostajnica - čekanje oko 45 minuta; Duboševica - ulaz oko 1,5 sat; Županja - izlaz oko 1,5 sat; Slavonski Brod - čekanje oko 1 sat u oba smjera; Bajakovo - izlaz čekanje oko 2 sata; Zaton Doli - ulaz oko 45 minuta; Ličko Petrovo Selo - izlaz oko 1 sat.
Na ostalim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i BiH u putničkom prometu čekanja su do pola sata. Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bajakovo izlazak, kolona teretnih vozila 2 km; Bregana - izlazak, kolona oko 1 km;
Vozačima se savjetuje da prije polaska na put provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.
A iz Ureda glavnog ravnatelja policijeporučuju kako je dans Dimitris Avramopoulos, povjerenik Europske unije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo, upoznat sa problemima koji su doveli do nerazmjernog učinka na protok prometa, te je dogovoreno da se privremeno derogira primjena navedene Uredbe za granične prijelaze na unutarnjoj granici prema Republici Sloveniji i Mađarskoj, te da se aktiviraju ciljane kontrole prema državljanima Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije, prenosi Jutarnji list
 

19. travanj 2024 15:06