StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTko je nacist?

Pogledajte kakve strašne riječi izgovaraju obični ruski prolaznici, no jedan od njih ima posebnu poruku za Medvedeva

Piše dv
6. ožujka 2023. - 14:39

Danil Orain je YouTuber iz Rusije i vodi kanal 1420. U svojim videima snima obične građane na ruskim ulicama koje zapitkuje štošta. Provocira ih pitanjima, a odgovori koje dobiva često su prilično šokantni i pokazuju kako Rusi unatoč blagodatima moderne tehnologije koja i u cenzuriranim društvima pruža prozor u svijet - u velikoj mjeri vjeruju ruskoj državnoj propagandi. Neki od njih izgovaraju takve strašne riječi pune mržnje od kojih se diže kosa na glavi, donosi Slobodna Dalmacija.

Jedna ruska umirovljenica tako na pitanje o neprijateljima Rusije kaže i da je Poljska grozna.

„Moj je otac prošao pola rata, rekao je da su Ukrajinci Gestapo, cijeli zapadni dio Ukrajine je pun njih, a Poljaci su nacionalisti i nacisti, objašnjava žena. 

„Svi Ukrajinci moraju biti ubijeni. Uključujući i njihove bebe. Svi moraju biti ubijeni. To je sve trulež. Ta se trulež proširila predaleko. Oni nisu naša braća i sestre, nikad nas neće ostaviti na miru - govori žena.

image
Screenshot Twitter

Druga Ruskinja kaže da se „specijalna operacija“ ne može završiti „dok ne dovršimo sve, dok se ne riješimo svih nacista".

„Mislite da u Poljskoj ima mnogo nacista? - pita bloger.

„Da. Ukrajina je neprijatelj, Poljska, Baltik, oni su nam najveći neprijatelji…"

 „Mislite li da bi se tamo trebala provesti vojna operacija ili možemo to učiniti diplomatskim putem?“ – pita dalje bloger.

„Ako možemo proći diplomatski... iako sumnjam, previše su protiv nas. Pregovori s njima ne uspijevaju. Od rata su prošle dvije generacije. Odgajani su drugačije, imaju drugu ideologiju, imaju druge ciljeve. Bila sam u Ukrajini devedesetih godina, i tada su gotovo svi bili u sektama. Već u tim danima, pravoslavlje je bilo problem i oni su radije birali sekte. Sve se dalje razvijalo i došli smo do toga gdje smo sada. Svi dolaze k nama i trebamo ih zaustaviti svakih 100 godina. Onda neko vrijeme postanu lojalniji, pametniji. Onda se vraćaju i nastavit će se vraćati, jer su previše ljubomorni na Rusiju - veli žena.  

image
Screenshot Twitter

Naletjeli su i na jednoga koji je Putinove propagandiste opsovao. „Nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini, trebamo li započeti novu u Poljskoj? – pita bloger, a čovjek odgovara: „Bože sačuvaj! Zašto?!“

„Ali Dmitrij Medvedev govori…, provocira dalje bloger, a čovjek zaključuje: „Neka Medvedev ide u ku**c. Zašto? Tamo mu je mjesto“.

image
Screenshot Twitter

Na pitanje treba li nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini, započeti novu u Poljskoj jedan muškarac odgovara kako ovisi o tome kako će se stvari razvijati. „Ako nam daju razlog za to, onda da. Mi smo mirnodopska država i ako ne špijuniraju i ne napadaju nas, nećemo to učiniti. Mi se branimo, zar ne? Da, samo se branimo, ne trebamo drugi teritorij, ali nećemo ni dati svoj - tumači on.

19. travanj 2024 09:06