StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMoglo je biti gore

Pogledajte kako jutros izgleda mjesto velikog požara u Zagrebu: tramvaji ne voze, stanari su bez vode, ozlijeđeni radnici van životne opasnosti

Piše Karla Zupičić/JL
1. lipnja 2022. - 08:46

U centru Zagreba jučer navečer nešto prije 2 sata ugašen je požar do kojega je došlo nakon što je bager probio plinsku cijev tijekom radova na sanaciji puknutog cjevovoda, piše Jutarnji list.

Plamen u Frankopanskoj ulici bio je u jednom trenutku viši od 10 metara. Policija je u priopćenju potvrdila da je do zapaljenja plina došlo oko 23.15 sati prilikom sanacije vodovodnih cijevi te da su pritom četiri osobe ozlijeđene.

Uslijed požara su pregorjele žice tramvaja te je zaustavljen tramvajski promet kroz Frankopansku ulicu. Policija je ogradila izlaz Frankopanske ulice na Ilicu te na Dalmatinsku ulicu.

Od djelatnika na terenu doznajemo da će sanacija krenuti tek nakon što policija obavi očevid. Dio stanara u Frankopanskoj ostao je bez vode, ali pitka voda za stanare je osigurana autocisternom.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Policija obavlja očevid i razgovara s ljudima koji žive u zgradi koja je bila najbliža plamenu.

Djelatnik Zagrebačkih cesta objašnjava nam da će za to trebati nekoliko dana.

image
Ranko Šuvar/Cropix

- Prava je sreća da nema poginulih i da plamen nije zahvatio obližnje zgrade jer da jest bila bi to nesreća gora od potresa. Svi su stanovi povezani na plin pa samo zamislite što bi bilo da vatra dođe do njega - objašnjava. Ne sjeća se da je ikada do sada došlo do ovakve situacije, ali se znalo dogoditi da su osjetili miris plina i odmah zaustavili radove.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Vjeruje da je do ovog požara došlo zbog neke iskre u blizini mjesta iz kojeg je curio plin. Dovoljna je, tvrdi, i iskra cigarete.

Jučer navečer na teren su izašli gradonačelnik Tomislav Tomašević i dogradonačelnik Luka Korlaet.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Ozlijeđeni radnici van životne opasnosti

Dvojica radnika koja su teško ozlijeđena u jučerašnjem požaru, nastalom u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici, zbrinuta su u Klinici za traumatologiju KBC-a Zagreb i prema riječima liječnika izvan su životne opasnosti.

Radi se o opeklinama koje su im zbrinute u Centru za opekline ove zdravstvene ustanove. Dvojica ozlijeđenih koji su također jučer primljena u Kliniku za traumatologiju puštena su na kućnu njegu jer se radilo o lakšim tjelesnim ozljedama.

Naime, ozljede su nastale od plamena koji je dosizao i do 10 metara nakon što je tijekom popravka vodovodne cijevi oštećena plinovodna cijev pa je došlo do požara.

17. travanj 2024 20:12