StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetFOTO: PREPORUKA IZ HAK-a

Pogledajte gdje vam treba zimska oprema, a ne voze ni katamarani prema Korčuli i Lastovu

Piše DV
12. studenog 2016. - 11:14

Subota je u većem dijelu Hrvatske osvanula uz kišovito vrijeme, a u višim predjelima ima i snijega.  Loši su vremenski uvjeti izazvali brojne probleme u prometu pa je Hrvatski autoklub u svom izvješću od 9 sati javio da su zimski uvjeti na snazi na gotovo svim važnijim cestama u Gorskom kotaru i Lici, no od 8:15 su ukinuti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.
Zbog snijega na autocesti A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela te čvora Gospić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine. Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje, a Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina te na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići. U prekidu su katamaranske linije Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka te Rijeka-Mali Lošinj.S obzirom na najavljeno osjetno zahladnjenje u subotu navečer moguća je poledica na cestama.
 
 

25. travanj 2024 08:55