StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetolga kachura

Poginula je prva Putinova časnica: hvalila se kako uživa u ubijanju, a njene trupe su reketirale stotine Ukrajinaca

Piše dv
4. kolovoza 2022. - 23:47

Ruska zapovjednica koja se hvalila kako uživa u ubijanju Ukrajinaca i čije su trupe pucale na civile u regiji Donbas ubijena je u raketnom napadu, javlja Daily Mail, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Potpukovnica Olga 'Kursa' Kachura ubijena je odmah nakon što je ukrajinski projektil pogodio njezin automobil dok se vozila u  u regiji Donetsk. 

Kachura, koja je prva ruska časnica koja je poginula u ratu u Ukrajini, bila je pukovnica raketne topničke divizije koja je granatirala civile u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ona tako postaje jedna od posljednjih ruskih visokih časnika koji su ubijeni u Ukrajini odnosno postaje 97. časnik koji je ubijen u Putinovom ratu u Ukrajini.

Putin joj je posthumno dodijelio počast Heroja Rusije - najvišeg odličja Kremlja - 'za njezinu hrabrost i herojstvo iskazano u obavljanju vojne dužnosti'.

Ukrajina je prošle godine u odsutnosti osudila Kachuru na 12 godina zatvora uz oduzimanje imovine zbog 'sudjelovanja u terorističkoj skupini ili terorističkoj organizaciji'. Smatra se da je ona naredila granatiranje gradova u Donbasu, što je rezultiralo pogibijom civila.

 

 

 

20. travanj 2024 09:37