StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKI DAN ZA ZDRAVSTVO |

POČELO JE CIJEPLJENJE U 10 sati štićenica trešnjevačkog doma za starije prva u Hrvatskoj primila dozu

Piše DV
27. prosinca 2020. - 10:29
Točno u 10. 03 sata, 81- godišnja štićenica trešnjevačkog Doma za starije Branka Aničić prva je u Hrvatskoj primila dozu cjepiva protiv covida-19 stigla u velikoj prostoriji doma na Trešnjevci, piše Jutarnji list.

- Zovem se Branka Aničić. Upravo sam cijepljenja, pozdravljam sve prisutne, a posebno našega premijera. Mi smo presretni da smo izrabrani mi u domu i da sam ja prva, da se cijepimo i da krenemo u normalniji život. Brzo je cjepivo došlo, brže nego smo se nadali. Sad samo to trebamo svi prihvatiti radi prijatelja i radi obitelji, rekla je prva žena koja je primila cjepivo u Hrvatskoj.

image
Miro Hanževački, doktor koji je cijepio štićenicu Doma
CROPIX


- Nisam niti osjetila. Možemo se vratiti druženjima u domu, uživati u našim krasnim parkovima, u cvijeću. Trebali bi se svi cijepiti, ne treba biti ljudi koji će se toga bojati. Volim nordijsko hodanje, malo sam sad uskraćena. Imam dva praunuka, veselim se druženju s unucima, to mi je naveća želja. Tako bi i drugi trebali misliti, tako ćemo ih zaštitii i izaći iz začaranog kruga, rekla je.

Nakon što je jučer stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv covida-19 tvrtki Pfizer i BioNTech, danas počinje distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama.

image
 cijepljenje štićenice Doma Branke Aničić
 
CROPIX


Prva osoba koja će se u Hrvatskoj cijepiti protiv covida bit će štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u 10 sati. Liječnik Miro Hanževački iz Dom zdravlja Zapad, koji inače skrbi o štićenicima Doma, obavit će prva cijepljenja.

Cijepljenju će prisustvovati i premijer Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

- Pripremili smo sve, već su neke pošiljke otišle, neke upravo pripremamo i cijepljenje će početi u 10 sati službeno, izjavio je danas Capak za N1.
20. travanj 2024 02:01