StoryEditorOCM

‘Pljuska‘ za veliki infrastrukturni pothvat u dubrovačkom susjedstvu: s dnevnog reda Vijeća ministara BiH skinut projekt izgradnje aerodroma Trebinje

Piše Dv
19. ožujka 2022. - 18:00

Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara Vojin Mitrović izjavio je da je s dnevnog reda sjednice Vijeće ministara Bosne i Hercegovine skinut Nacrt memoranduma o razumijevanju i suradnji s Vladom Srbije na realizaciji infrastrukturnog projekta "Izgradnja aerodroma Trebinje", kao i još dvije točke koje je uputilo ovo ministarstvo, donosi RTRS.

Mitrović je nakon jučerašnje sjednice Vijeće ministara novinarima rekao da je danas postalo očigledno da rad ovog tijela blokira Ministarstvo financija i trezora, a ne SNSD, kako se to u javnosti predstavlja.

– Sve tri točke koje su skinute s dnevnog reda sjednice su bile sporazumi koji su preduvjet za realizaciju određenih projekata, a za koja su osigurana sredstva. Ono što je zanimljivo, ti projekti se odnose direktno ili indirektno na sporazume između BiH i susjednih zemalja, ali direktno na Republiku Srpsku – naglasio je Mitrović.

image

Putokaz za Dubrovnik

Duje Klaric/Cropix

Osim točke koja se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, Mitrović je rekao da je skinut Nacrt sporazuma o vođenju pregovora o rekonstrukciji mosta Novi Grad – Dvor, između BiH i Hrvatske, odnosno Republike Srpske i Hrvatske.

Na pitanje što ministru financija Vjekoslavu Bevandi smeta kad je riječ o aerodromu u Trebinju, Mitrović je naveo da su se Ministarstvu financija i trezora tri ili četiri puta obratili za dobivanje mišljenja, ali da su svaki odbijeni.

– Dobivena su mišljenja i od entitetskih ministarstava, odnosno Ministarstva prometa i veza Republike Srpske i Ministarstva transporta i komunikacija FBiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije, Ministarstva vanjskih poslova, ali od Ministarstva financija nismo! – kaže Mitrović, prenosi RTRS.

19. travanj 2024 01:23