StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNezadovoljstvo u Dubrovniku

Plenkoviću i Butkoviću prišao taksist Robert Anđušić: ‘Mi smo prosjaci EU! Kako vas nije sramota donijeti takav zakon?‘

Piše jutarnji list
12. svibnja 2022. - 07:41

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Dubrovnik, a nakon svečane sjednice Dubrovačko-neretvanske županije razgovarao je s novinarima. Nakon izjave premijeru i ministru prometa Olegu Butkoviću prišao je jedan nezadovoljni dubrovački taksist i turistički vodič koji se požalio na neke odredbe pravilnika kojim je uveden poseban kriterij starosti vozila za taksiste i iznajmljivače vozila, donosi Jutarnji list.

Naime, prema tom pravilniku osobni automobil kategorije M1 namijenjen za autotaksi prijevoz "ne smije biti stariji od sedam godina, a od 1. siječnja 2021. godine ne smije biti stariji od pet godina, što znači da modelska godina sadržana u VIN oznaci ne smije biti manja od godine u kojoj se obavlja prijevoz umanjeno za šest godina, a od 1. siječnja 2021. godine umanjeno za četiri godine".

Gospodin koji se predstavio kao Robert Anđušić je u nekoliko navrata rekao kako se radi o diskriminaciji.

- Doneseni zakon je na Ustavu poništen, međutim, opet je netko donio pravilnik da bi auti trebali biti stari do pet godina. U cijeloj Europi nema ispod 15 godina. Jeste li upoznati s tim?, upitao je muškarac premijera.

Plenković ga je potom pitao iz kojeg je medija na što je odgovorio da je on najmlađi branitelj Grada Dubrovnika koji je u Domovinski rat krenuo s 15 godina.

- Sa 16 godina sam postao najmlađi zapovjednik u cijeloj Hrvatskoj, rekao je čovjek.

- To je OK, rekao je Plenković i uputio nezadovoljnog muškarca da se javi ministru Butkoviću.

Butkovića je pitao kako ih nije sramota donijeti zakon koji traži da u Hrvatskoj automobili budu stari do pet godina.

Ministar prometa se branio kako je zakon donesen dvotrećinskom većinom u Saboru, a za pravilnik je kazao da će ga pogledati i dodao da to što Anđušić govori - ne stoji.

Plenković je Anđušića pitao i zašto se toliko uznemirio, a on je kazao da je "on stvorio ovu državu".

27. ožujak 2023 22:16