StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSporne informacije

Plenković govorio o SMS porukama pa citirao Milanovića: ‘Jedno veliko ništa, nama je to bilo poznato...‘

Piše dv
31. siječnja 2023. - 16:48

Završen je redoviti koalicijski sastanak, a nakon što je prvo izjavu dao glasnogovornik Vlade Marko Milić, novinarima se obratio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, javlja Dnevnik

"Ministarstvo financija priprema izdanje obveznica s plasmanom na hrvatskom tržištu u kojem će uz dosadašnji institucionalni oblik plasmana uvesti modalitet participacije retail sektora i očekuje se skorašnja prezentacija uvjeta planiranog izdanja", najavio je Plenković, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Razgovarali smo i o novom Zakonu o obnovi. Sutra završava postupak javnog savjetovanja. Branko Bačić će sagledati sve inpute pa ćemo na Vladi imati raspravu o tom zakonu", rekao je premijer, prenosi Dnevnik.hr.

Predstavljajući teme o kojima su govorili, dotaknuo se i najnovijeg pisanja tjednika Nacionala o navodnom uhljebljivanju u Hrvatskim šumama.

"Jedan naš partner iz parlamentarne većine koji nije član HDZ-a istaknuo je čvrstu podršku Vladi. Kao armirani beton, da citiram, parlamentarna većina je stabilna", rekao je Plenković dodajući da se svaki dan pojavljuju nove "neteme", o čemu je govorio i jučer.

"Od inicijala pa danas do insinuacija vezanih uz Hrvatske šume, o tome je na koalicijskom sastanku govorio i glasnogovornik Vlade, predstojnik ureda i glavni tajnik HDZ-a. Sve te stvari su itekako pojašnjenje. Jedina mogućnost opozicije je da koristeći ovako servirane informacije, koje su nama inače bile poznate mjesecima jer su bile dostupne jednoj drugoj medijskoj kuća koja se o tim informacijama raspitivala. Informacije su im pojašnjene pa ih nisu ni objavili. Za nas ovdje nema ništa novog osim recikliranja tema, koje su da citiram Milanovića, doživjele ekstrakciju iz zapisa i spisa u pojedinim predmetima pa su puštene medijima. Sve skupa, jedno veliko ništa", rekao je Plenković, prenosi N1.

Upitan je i što misli tko pušta ove poruke.

"Po našem zakonu uvid u ove spise imaju svi koji su obuhvaćeni ovim slučajem. Nemam pretpostavku tko bi to mogao biti. Ne pratimo ljude, ne provjeravamo ih 1000 puta", rekao je dodajući da je zanimljivo da se te poruke javljaju upravo u trenutku kada je oporba na povijesno niskim razinama, a Vlada bilježi političke uspjehe.

"Za razliku od velikih demokrata, ne dociramo DORH-u, Uskoku, Uredu europskog javnog tužitelja, oni su neovisni i nećemo im sugerirati koga da dovedu i što da provjere. Znaju to sami. Milanović je jučer po ne znam koji put radio pritisak na DORH zbog Banožića", rekao je Plenković koji takve pritiske smatra nedopustivim.

20. travanj 2024 15:19