StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘10 PUTA GORE OD RATA‘ |

PETRINJAC DAMIR LOVREKOVIĆ: ‘Izgubili smo obiteljsku imovinu. Spavam u autu, a žena i dijete u drugom autu‘

Piše jutarnji list
8. siječnja 2021. - 08:43

"Izgubili smo obiteljsku imovinu od koje smo živjeli. Rođeni sam Petrinjac i cijeli život  moja obitelj ovdje živi u radi. Ovo je deset puta gore od rata. U ratu smo svi branili ovaj grad koji mi Petrinjci jako volimo. Jedva smo čekali da se vratimo iz izbjeglištva, a danas nas je pogodilo nešto još mnogo gore“, na rubu suza priča Damir Lovreković dok promatra ruševine svoje kuće na središnjem Trgu Franje Tuđmana u Petrinji, donosi Jutarnji list.

Najgore je, dodaje, što su mnogi ljudi koji su ostali bez domova otišli iz grada, pogotovo oni koji imaju malu djecu.

„Ja sam još tu. Spavam u autu, a moji žena i dijete u drugom autu. Mama mi je smještena kod susjeda, a punica u ljetnoj kuhinji“, otkriva nam Lovreković  koji se nada da će njegov grad ubrzo zablistati obnovljen i da će se voditi računa o očuvanju izvorne arhitekture. Njegova je kuća stara gotovo 200 godina, a 2002. ju je obnovio.

U čišćenju ruševina glavnu ulogu imaju vatrogasci koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, pa tako i oni iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka kojima zapovijeda Mensur Ferhatović.

On nam kaže kako u ovoj teškoj situaciji nastoje voditi računa i o korona virusu, a on je nedugo prije nego što smo razgovarali bio na cijepljenju protiv covida-19 jer želi svojim primjerom potaknuti i druge da se cijepe, donosi Jutarnji list.

16. travanj 2024 08:19