StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKA OČEKIVANJA KOD SUSJEDA

Pelješki most im neće poremetiti planove, načelnik Jurković najavio: ‘Neumski hoteli bit će popunjeni od svibnja do prosinca!‘

Piše Dv
23. travnja 2023. - 18:03

Dok se u Hrvatskoj slavi jer je završena Stonska obilaznica, a samim tim i projekt spajanja juga Dalmacije s ostatkom Lijepe naše u sklopu kojeg je otvoren i Pelješki most, ni u susjedstvu atmosfera nije loša. Bez obzira što se kroz Neum smanjio promet, u ovoj bosanskohercegovačkoj općini očekuju odličnu sezonu.

- Neumski hoteli bit će popunjeni već od svibnja, a izvrsna sezona i postsezona očekuje se sve do prosinca – rekao je  načelnik Općine Neum Dragan Jurković, donosi Federalna novinska agencija.

Dodao je kako očekuju bolje rezultate nego 2019. godine te je izrazio nadu da će se do početka glavne sezone formirati lokalna Turistička zajednica kako bi mogli pratiti broj gostiju u Neumu, ali i dodatno razvijati Općinu Neum.

- Fokus je, kao i zadnjih godina, na domaćim gostima iz Bosne i Hercegovine, ali u posljednje vrijeme imamo porast gostiju iz zemalja zapadne Europe. Dolaze nam Francuzi, Nijemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci. Povećava se broj iz godine u godinu, pa ih u većem broju očekujemo i ove sezone – rekao je Jurković.

Načelnik također naglašava da se tržište Srbije otvorilo 2020. godine te da i ove godine očekuju porast gostiju iz te zemlje jer su najave jako dobre.

23. travanj 2024 21:11