StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZRAČNI KAOS

Par iz Splita letio do Praga duže od 24 sata: ‘Ovo je kao na Titaniku, u hotele idu prvo djeca i žene. Mi muškarci smo ostali spavati u zračnoj luci u Rimu‘

Piše Katarina Marić Banje/sd
16. lipnja 2022. - 20:17

Više od 24 sata 43-trogodišnja Splićanka i 44-godišnji Solinjanin letjeli su za Prag. Konačno su stigli na željeno odredište danas oko 17 sati, a doznajemo što je sve prethodilo, piše Slobodna Dalmacija.

- Da smo autobusom išli prije bi stigli. Djevojka i ja smo trebali jutros biti na sastanku u Pragu te smo u srijedu oko 14 sati došli u Zračnu luku Split gdje smo saznali da je otkazan let koji nas je trebao odvesti direktno u odredišni grad. Zbog hitne situacije smo uzeli druge karte Croatia Airlines-a po cijeni od 3000 kuna svako i odletjeli za Rim.

Na Međunarodnom aerodromu u Rimu saznajemo da je odgođen i njihov let za Prag zakazan za 20 sati. U međuvremenu je došao i naš easyJet zrakoplov s leta koji smo propustili u Splitu.

image
Privatni album

Čekali smo cijelu noć, ali nije bilo letova za Prag, a od Ryanaira nismo dobili nikakvu informaciju. Od pilota smo saznali kako se dogodio kaos u Pragu u njihovom sustavu kontrole leta te su reducirali letove tako da ih je otkazano pet ili šest – kaže naš sugovornik.

Zbog broja otkazanih letova, dosta ljudi je tražilo smještaj u hotelu te se i to pokazao dodatnim problemom.

- Situacija nam je kao na "Titaniku", prvo djeca i žene jer ovdje u Rimu, u Ostiji, nema slobodne sobe u hotelu. Zato smo mi muškarci ostali na aerodromu i još uvijek ne znamo kada ćemo poletjeti, svako sat vremena su druge informacije.

Dobili smo vaučere za hranu, ali i tu je gužva pa teško da ćemo se ičega domoći. Za ovo svo vrijeme moja djevojka je u kontaktu s osobama s kojima smo imali sastanak pa stalno odgađa vrijeme susreta, jer nikako nemamo pravi podatak kada bi mogli poletjeti za Prag - kaže nam Solinjanin.

U konačnici su se ukrrcali na željeni let te su se predvečer susreli sa svojim domaćinima

02. lipanj 2023 02:34