StoryEditorOCM

Otac naredio 4-godišnjaku da na McDonald‘sovom drive-inu puca na policajca. Razlog? Dali su mu krivu narudžbu

Piše PSD
22. veljače 2022. - 19:12

Muškarac je uhićen u ponedjeljak nakon što je svom četverogodišnjem sinu naredio da puca na policajce u Utahu u McDonald'su tijekom incidenta koji je započeo zbog krivo obrađene narudžbe, priopćila je policija. Policajci su pozvani da dođu do drive-ina u oko 13.30 sati. nakon prijave da je muškarac mahao vatrenim oružjem prema zaposlenicima kada su mu dali krivo jelo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija je rekla da su zaposlenici zamolili muškarca da stane ispred trgovine dok oni ispravljaju narudžbu. Za to vrijeme pozvali su organe reda. Kada su policajci stigli na lice mjesta, izdali su nekoliko usmenih naredbi muškarcu da izađe iz vozila, ali on nije surađivao. Policajci su tada otvorili vrata vozila i izvukli muškarca iz automobila.

Dok je privodio oca, policajac se okrenuo natrag prema vozilu i vidio pištolj koji je uperen sa stražnjeg stakla. Nakon što je upozorio druge provoditelje zakona, policajac je odgurnuo pištolj u stranu dok je iz njega ispaljivan metak. Prema policiji, oružje je ispalilo 4-godišnje dijete koje je sjedilo na stražnjem sjedalu automobila s trogodišnjim bratom ili sestrom.

Tijekom očevida policija je kazala kako je saznala da je otac dao naputak djetetu da puca na policiju. Rekli su da je muškarac od ponedjeljka još uvijek u pritvoru. Policajac je zadobio lakšu ozljedu ruke, no nije bilo drugih ozljeda, prenosi NBC.

U priopćenju od ponedjeljka, šerifica okruga Salt Lake Rosie Rivera rekla je da je to "tužan dan za policiju i zajednicu". "To što odrasla osoba misli da je u redu potaknuti četverogodišnjaka da izvuče oružje i puca na policiju ilustrira kako je kampanja protiv policije izmakla kontroli", poručila je.

"Ovo treba prestati i moramo se udružiti kao zajednica kako bismo pronašli rješenja za izazove s kojima se susrećemo u našim susjedstvima", nastavila je Rivera. "Časnici su ovdje da štite i služe i još uvijek ne možemo vjerovati da se tako nešto moglo dogoditi."

25. travanj 2024 13:23