StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMINISTAR PROMETA |

OLEG BUTKOVIĆ O ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK: Natječaj za odabir glavnog direktora poništen je zbog imenovanja nove Vlade, uskoro ćemo raspisati novi

Piše Ivana Perković/Slobodna Dalmacija
4. prosinca 2020. - 16:44
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku o poništenju Javnog natječaja za odabir kandidata za mjesto direktora trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. na razdoblje od četiri godine, a koji je objavljen u Narodnim novinama u veljači ove godine.

Tim povodom resorni ministar Oleg Butković prokomentirao je trenutnu situaciju u Zračnoj luci Dubrovnik:

- Ministarstvo je raspisalo natječaj koji je nažalost poništen jer je postupak predugo trajao. Kako je imenovana nova Vlada, trebalo se ići u ponovni postupak za izbor glavnog direktora, a postojećem je produljen mandat. Novi natječaj će biti raspisan vrlo brzo te će kandidati morati prikazati određeno iskustvo u zračnom prometu što natječaj samog po sebi čini specifičnim.

Kod poništavanja natječaja presudnu ulogu imalo je imenovanje nove Vlade te nikakvi drugi razlozi nisu postojali. S obzirom kako se dosta odugovlačilo, mi smo zaključili kako je najbolje raspisati novi natječaj jer smatram da je tako najpoštenije. Dogodila se i pandemija koronavirusa koja je dodatno usporila procese, a i naša administracija je možda trebala brže odraditi posao i to je to, nikakvih drugih razloga nema. Trenutni glavni direktor je pred mirovinom i ne može više ostati, pa je i to jedan od razloga zbog kojih moramo uskoro raspisati novi natječaj- rekao je ministar Butković.

VEZANE VIJESTI: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/tonci-peovic-o-ponistenju-natjecaja-za-direktora-aerodroma-meni-je-ovo-dovoljno-jasan-signal-nema-potrebe-da-se-ponovno-prijavljujem-1061865
 
25. travanj 2024 08:48