StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetREAKCIJA GRADA NA ODLUKU SUDA U VEZI PROSTORA ZA TAKSISTE ISPOD MINČETE

Odluka nije proglašena nezakonitom, ugovor ostaje na snazi!

Piše DV
7. kolovoza 2019. - 16:22
Grad Dubrovnik reagirao je na rješenje Visokog upravnog suda u vezi prostora za taksiste ispod Minčete.
- Grad Dubrovnik je posredstvom tvrtke Sanitat, a na temelju važeće i pravno ispravne odluke Gradskog vijeća, sklopio ugovor sa Sindikalnom podružnicom autotaksi prijevoznika Dubrovnik - Sindikata turizma i usluga Hrvatske za korištenje prostora ispod tvrđave Minčeta, takozvane 'Paščare' - kažu u Gradu.
- Sukladno dobivenom rješenju Visokog upravnog Suda Republike Hrvatske navedena odluka nije proglašena nezakonitom i u narednom procesu će se utvrditi njena zakonitost, u koju smo u Gradu Dubrovniku uvjereni. S obzirom da je navedeni ugovor sa Sindikalnom podružnicom autotaksi prijevoznika Dubrovnik sklopljen prije stavljanja dijela Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 6/2019) van snage, samim tim je ugovor pravno valjan i ostaje na snazi sve do pravorijeka Visokog upravnog suda - kažu iz Grada Dubrovnika.
Drugim riječima, na tom prostoru i nadalje mogu parkirati samo dubrovački taksisti, ali ne i Uberovci i drugi taksisti koji posluju u Dubrovniku.
19. travanj 2024 03:09