StoryEditorOCM

Od ponude koja se ne odbija ipak ništa? Moskva opovrgnula da je dobila službeni poziv iz Washingtona: ‘Mediji pišu, ali...‘

Piše Hina
28. srpnja 2022. - 07:53
(FILES) In this file photo taken on January 21, 2022 US Secretary of State Antony Blinken (L) and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov shake hands before their meeting in Geneva, Switzerland. - The US said on February 17, 2022 that Blinken and Lavrov would meet next week if there is no Russian invasion of Ukraine. (Photo by Alex Brandon/POOL/AFP)Alex Brandon/Afp

Moskva je službeno opovrgnula da je dobila zahtjev od Washingtona za telefonski razgovor dvojice ministara vanjskih poslova, američkog Antonyja Blinkena te ruskog Sergeja Lavrova.

"Osim medijskih napisa o potencijalnom razgovoru ne znamo ništa te nismo dobili nikakav službeni zahtjev", rečeno je iz Moskve.

Američka strana je ranije navela kako Blinken namjerava razgovarati sa svojim ruskim kolegom Lavrovom i to po prvi puta od ruske invazije na Ukrajinu krajem veljače. Također je navedeno da razgovor ne bi trebao biti o pregovorima o Ukrajini već o Amerikancima zatočenima u Rusiji i o obnovi ukrajinskog izvoza žitarica.

"Mi se u Rusiji vodimo uobičajenom diplomatskom praksom", dodano je iz Moskve, dok su američki mediji naglašavali kako je SAD spreman razmijeniti Viktora Bouta, ruskog trgovca oružjem zatvorenog u Sjedinjenim Državama, koji je osuđen na 25-godišnju zatvorsku kaznu, za košarkašicu Brittney Griner i marinca Paula Whelana, koji su, pak, zatvoreni u Rusiji.

18. travanj 2024 21:40