StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTeška kriza

Nova tragedija na moru: najmanje se 34 migranta utopila nakon potonuća broda, preživjeli su prebačeni u bolnicu

Piše hina
23. rujna 2022. - 07:04

Najmanje su se 34 migranta utopila nakon potonuća njihova broda blizu lučkog grada Tartusa, na sjeverozapadu, dok još traje potraga za preživjelima, priopćilo je u četvrtak sirijsko ministarstvo zdravstva.

"Broj umrlih od utapljanja narastao je na 34, a 20 osoba je primljeno u bolnicu al-Basel u Tartusu", navodi se u priopćenju ministarstva koje je ranije izvijestilo o 29 mrtvih.

"Većini žrtava daje se kisik, a neke su smještene na odjel intenzivne skrbi", dodaje isti izvor ističući da je mobilizirano svo medicinsko osoblje u okolici.

Sirijska televizija je pak objavila da je u brodu bilo najmanje 150 ljudi prije potonuća.

"Preživjeli su rekli da je brod prije nekoliko dana isplovio iz luke Minie na sjeveru Libanona", rekao je ranije glavni ravnatelj sirijskih luka Samer Kbrasli u priopćenju koje je izdalo ministarstvo prometa, dodajući da migranti dolaze iz različitih zemalja, ne navodeći druge pojedinosti.

Spasilačke ekipe pokušavaju pronaći ostale preživjele u moru blizu Tartusa, navodi se u priopćenju.

Zbog teške gospodarske krize koja je zahvatila Libanon, sirijski i palestinski izbjeglice i Libanonci pokušavaju zadnjih mjeseci prijeći Sredozemno more u improviziranim plovilima i domoći se europskih zemalja, napose Cipra koji je 175 km od libanonske obale.

03. prosinac 2022 09:07