StoryEditor
Hrvatska i svijetDOBRE VIJESTI

Njemačka u nedjelju uklanja najveći dio Hrvatske s liste rizičnih područja

Piše dv
11. lipnja 2021. - 14:31
Dubrovnik, 110621. Turisti s kruzera MSC Orchestra koji je jutros pristao u Grusku luku obilaze grad u pratnji turistickih vodica.Tonci Plazibat/Cropix

Zbog smanjienog broja zaraženih njemačka savezna vlada će u nedjelju s liste rizičnih područja ukloniti cijelu Austriju, kao i dijelove Grčke, Hrvatske i Švicarske. Objavio je to njemački Institut Robert Koch.

Od nedjelje na listi rizičnih područja ostaju samo dvije županije i to u unutrašnjosti zemlje

Međimurska i Varaždinska - na listi rizičnih područja njemačke vlade, a sve destinacije za odmor na jadranskoj obali smatrat će se područjima bez rizika.

Tko iz tih područja kopnenim putem dolazi u Njemačku ne mora ubuduće paziti na ograničenja zbog korone.

S liste će biti maknuti i turističke destinacije Madeira (Portugal) i Cipar, kao i još 12 zemalja na Balkanu, istočnoj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Od nedjelje dakle na listi rizičnih područja nisu ni Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Libanon, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Njemačka savezna vlada i dalje formalno savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo.

Do 1. srpnja Njemačka bi trebala većinu ukinuti korona-upozorenja za putnike u većinu zemalja, navodi AFP.

Dubrovačko-neretvanska županija od 6. lipnja u ponoć više ne važi kao epidemiološki rizično područje, priopćio je tada Institut Robert Koch.

18. lipanj 2021 04:48