StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeteuropski put

Njemačka policija ne mari za nijanse: Hrvat nije platio visoku kaznu za vožnju bez dozvole, pronašli su ga u autobusu i prevezli u zatvor

Piše Dv
13. srpnja 2022. - 16:18

Da Scehngen, odnosno Europa bez granica nije prostor kojim se samo bezbrižno putuje, bez ikakvih kontrola, na svojoj je koži osjetio 33-godišnji Hrvat, donosi Slobodna Dalmacija.

Njega je u autobusu na liniji Lyon-München u nedjelju legitimirala policija koja je utvrdila da nije platio kaznu zbog vožnje bez dozvole koju mu je sud u Straubingu u ožujku 2021. odrezao na iznos od skoro 6.600 eura. Nakon toga državno odvjetništvo u Regensburgu izdalo je nalog za njegovo uhićenje. Budući da 33-godišnji Hrvat nije mogao platiti toliku kaznu, policijski službenici priveli su ga u zatvor Kempten na izdržavanje zatvorske kazne", piše Fenix magazin.

image

Kazna u eurima bile je prevelika za državljanina jedne od najsiromašnijih država Europske unije

Shutterstock

Navedeni primjer mogao bi poslužiti kao opomena hrvatskim vozačima koji voze bez vozačke dozvole, a ne izriče im se toliko visoka kazna. I kada je ne plate, ne budu hitno sprovedeni u zatvor, nego se godinama za njima intenzivno traga. Ponekad i nakon oduzimanja vozačke dozvole nastavljaju s vožnjom i prekršajima. Sa skorim ulaskom u Schengen takvoj praksi mogao bi doći kraj. Scehngenski prostor, očito, ima svoje prednosti i ograničenja.

25. travanj 2024 01:30