StoryEditorOCM

Nisu svi jednako pogođeni: Tko od ugostitelja može računati na državne potpore i nakon otvaranja zatvorenih dijelova kafića?

Piše jutarnji list
2. rujna 2021. - 07:43

Mnogi se poduzetnici pitaju kome će država nastaviti s podjelom pomoći jer sada većina ipak radi, piše N1, a prenosi Slobodna Dalmacija.

“Hrvatsko gospodarstvo, drugi, vjerujemo i treći kvartal, snažno grabi naprijed i u tom kontekstu vraćamo se u pretkrizno razdoblje, na neki način, a to pretpostavlja da oni kojima pomoć nije nužno potrebna na tu pomoć više neće računati”, kaže ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Pomoć će biti potrebna event industriji, a pod upitnikom su putničke agencije i prijevoznici. 

“To jedino ima smisla sve dok eventi zapravo nisu dopušteni u full obujmu. Svjedoci smo i ovoga ljeta, mislili smo da će biti radno i di ćemo pokriti nastale gubitke, nažalost ponovo su mnogi festivali i eventi bili primorani otkazati zbog nejasnih mjera i različitih tumačenja”, kazao im je event manager Adnan Mehmedović.

Ugostitelji ne odustaju od želje da i dalje dobivaju potpore za poslovanje. 

“Trebate znati da je to rad po ograničenjima i ne možemo raditi u punom kapacitetu, stoga nam uopće nije jasno kako je pitanje ekonomskih mjera uopće dovedeno u pitanje. Iznijet ću podatak da je Grad Zagreb bilježi pad od 55 posto u poslovanju caffe barova”, kazala je za N1 Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja.

Iako je prošle godine broj zaraženih bio niži, bilo je manje, prenosi Slobodna Dalmacija.

25. travanj 2024 17:37