StoryEditor
Hrvatska i svijetKONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Nikolina Klaić izabrana za zamjenicu predsjednika Savjeta za razvoj civilnog društva

Piše DV
21. svibnja 2020. - 19:23
Nikolina Klaić izabrana za zamjenicu predsjednika Savjeta za razvoj civilnog društvaDV
Na sjednici je izabran predsjednik Savjeta, gospodin Danko Relić, kao i zamjenica predsjednika, gospođa Nikolina Klaić.
Sedmi saziv Savjeta za razvoj civilnoga društva održao je 1. (konstituirajuću) sjednica 20. svibnja 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Sjednici je nazočilo 35 od 37 predstavnika tijela javne vlasti, organizacija civilnoga društva te zaklada, sindikata i nacionalnih udruga lokalne i regionalne samouprave.
 
Nakon rasprave usvojen je novi Poslovnika Savjeta za razvoj civilnoga društva te je su izabrani predsjednik i zamjenica predsjednika Savjeta.
 
Za predsjednika Savjeta kandidirali su se gospodin Danko Relić, predstavnik udruga iz područja zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete življenja te gospodin Nikola Tadić, iz područja skrbi o osobama s invaliditetom. Nakon predstavljanja kandidata, za predsjednika Savjeta izabran je gospodin Danko Relić.
 
Za zamjenicu predsjednika Savjeta kao jedini kandidat izabrana je gospođa Nikolina Klaić, predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
 
Također, najavljeno je kako će se izbor triju predstavnika organizacija civilnoga društva u Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) provesti naknadno, poštujući rok do kojeg Vlada Republike Hrvatske treba imenovati hrvatske predstavnike u EGSO.
#NIKOLINA KLAIC
loading...

Izdvojeno

23. svibanj 2020 20:31