StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVJEROVALI ILI NE

Neviđen incident na Dalmatini, vozač svjedoči: ‘U Zagvozdu mi je karticu za autocestu dao čovjek kod rampe, a u Dugopolju su mi htjeli naplatiti kao da sam vozio iz Zagreba!‘

Piše Milena Budimir/sd
19. rujna 2022. - 12:24

Najlakše je prevariti poštena čovjeka. Taj niti ne sluti što bi iskvareno netko mogao zamisliti i ostvariti, jer ne može ni pojmiti da tako što napravi drugome, piše Slobodna Dalmacija.

I upravo se to dogodilo Kaštelaninu Stjepanu Jerkoviću. Korijenima Imoćanin, otišao je u rodni kraj na trganje grožđa. Nije ga vrijeme poslužilo, pa se uputio natrag oko 16.50 sati.

Na naplatnim kućicama na autocestovnom čvoru Zagvozd sve su rampe bile zatvorene, osim one s ENC naplatom. Nije ni to problem, stoput se tako uključio na autocestu, "pritisneš botun i izbaci ti kartu", veli naš sugovornik.

- Ovaj put se oko rampe vrzmao neki čovjek, prvi put sam ga u životu vidio i on je umjesto mene pritisnuo botun i dao mi kartu. Uzeo sam je i uključio se na autocestu.

Često HAC zna poslati svoje ljude da pomažu drugima, tako da mi nije ni palo na pamet da bi taj čovjek mogao biti neko drugi doli zaposlenik Hrvatskih autocesta - žali nam se Jerković.

Uzeo je kartu, nije je ni pogledao, pripremio 23 kune za izlazak s Dalmatine u Dugopolju. I tu tek nastaje urnebes!

Predajući karticu djelatniku na naplatnim kućicama u Dugopolju doznaje da je dužan 181 kunu, jer je, pazi sad, ušao na A1 u - Zagrebu.

image
Damir Krajač/Cropix

- Molin?! Koji Zagreb, nisam tamo bio u životu! Sve ja to njima govorim, a oni navalili na mene ko da san lopov - ljut je imotski Kaštelanin i dan poslije nesvakidašnjeg slučaja.

Sat vremena je raspravljao s djelatnicima državne tvrtke, uvjeravao ih da je u Zagvozdu ušao na autocestu, ne u Zagrebu. Nisu mu povjerovali.

Ponašali su se, kako kaže, prema njemu kao da je lopov (riječ je o gospodinu sa zdravstvenim tegobama, op.a.).

- Kažen ja njima, molim vas, možete li provjeriti kamere na Zagvozdu - kako bi se uvjerili da ne lažem, sve sam in to govorio, a oni neće. Na kraju sam potpisao izjavu da ne želim platiti iznos za dionicu ceste kojom se nisam koristio i sada ću morati na sud valjda - zgrožen je naš čitatelj, nije Dalmatincu do suda, sud nije za poštene ljude.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Upitali smo "Hrvatske autoceste" kako se inače rješavaju ovakve prijevare, zanimalo nas je i koliko ih ima godišnje. Čim dobijemo odgovor iz direkcije spomenute nacionalne kompanije, objavit ćemo ga.

26. ožujak 2023 11:21