StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOMIKRON SE ŠIRI

Neslužbeni podaci: Danas u Hrvatskoj 3911 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Piše DV
7. siječnja 2022. - 10:29

U Hrvatskoj je danas zabilježen 3911 novi slučaj pozitivnih na koronavirus, od ukupno 9062 testiranih, doznaje HTV.

U Hrvatskoj je jučer zabilježen novi dnevni rekord. Imali smo 9.058 novih slučajeva zaraze virusom. Velike su gužve za testiranje u cijeloj zemlji, a na test se čeka i po sedam dana. Omikron se munjevito širi u Europi i svijetu. Zbog velikog rasta broja zaraženih Stožer civilne zaštite razmišlja o novim mjerama. Iako za sada nema službenih informacija, zna se da Stožer razmatra mjere, a uskoro bi ih, ako se odluče na uvođenje nekih, mogli predstaviti i javnosti.

Brojke po županijama:

U Varaždinskoj županiji u proteklih 24 sata potvrđeno je 118 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 319 osoba, a umrle su dvije osobe, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 146 osoba, a 15 ih je na respiratoru.

Oporavilo se 113 osoba i trenutno je u županiji ukupno 812 oboljelih od covida-19. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sljedeći tjedan cijepljenje organizira u dvorani u podrumu kirurgije Opće bolnice Varaždin, u utorak, 11. siječnja, i četvrtak, 13. siječnja, od 8 do 13 sati te u srijedu, 12. siječnja, od 13 do 18 sati.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 21 pacijent zaražen koronavirusom, od kojih je 7 na respiratoru. Na opservaciji je još 5 pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 503 osobe. U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću Stožera, devet novozaraženih osoba je iz Siska, četiri su iz Lekenika, dvije su iz Petrinje, te po jedna osoba iz Sunje, Novske, Popovače i Lipovljana. Zbog izostanka redovnih akcija testiranja tijekom blagdana, broj novozaraženih je osjetno manji nego proteklih dana.

Županijski stožer poziva građane na odgovorno ponašanje i primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti covid-19.

25. travanj 2024 15:48