StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKORONAVIRUS|

NACIONALNI STOŽER Novooboljelih 14, jedna osoba preminula, 69 oporavljenih

Piše DV
26. travnja 2020. - 14:01
Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije o najnovijim detaljima sirenja koronavirusa u HrvatskojCROPIX
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je danas 26. travnja kako u Hrvatskoj u protekla 24 sata imamo 14 novooboljelih osoba, što je ukupno 2030 u cijeloj zemlji. Preminuo je jedan bolesnik s teškim kroničnim bolestima u KBC Split, rođen 1951. godine, štićenik Doma u Vukovarskoj- izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

U Hrvatskoj su ukupno testirane 31 622 osobe, a oporavile su se 1103, što je 69 više u odnosu na jučer. Na respiratoru je 23 bolesnika, 314 je hospitaliziranih, dodao je ministar Beroš.

Preminuli pacijent iz Doma u Vukovarskoj deseti je štićenik tog doma koji je izgubio bitku za život, dok ih je 70 zaraženo.
-Ponovit ću ono što sam već rekao - zdravstvena inspekcija nije našla nepravilnosti, ali postoje druge institucije koje mogu napraviti inspekciju. Također, treba pričekati nalaz inspekcije Ministarstva demografije - odgovorio je Beroš na pitanje o tome kako je moguće da Ministarstvo zdravstva nije pronašlo nepravilnosti iako je već deset osoba iz Doma u Vukovarskoj podleglo zarazi.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić izvijestila je kako se vidi da situacija ide nabolje jer i na Zaraznoj klinici imaju slobodnih mjesta za nove bolesnike i upozorila: "Nemojte da opet imamo nove bolesnike. Odradimo prvu fazu popuštanja diciplinirano i promišljeno, i za očekivati je da će ljeto, ako se budemo dobro ponašali, biti lakše. Moramo i dalje biti oprezni" - zaključila je Markotić.
24. travanj 2024 18:47