StoryEditor
Hrvatska i svijetPAKAO U LIBANONU |

NA BRODU U LUCI BEJRUT NALAZI SE 11 HRVATSKIH POMORACA - Nakon snažne eksplozije jedan od njih je ozlijeđen, srećom nije životno ugrožen

Piše Slobodna Dalmacija
5. kolovoza 2020. - 09:28
Eksplozija u Bejrutu, LibanonMarwan TAHTAH/AFP
Jedan od 11 hrvatskih pomoraca koji su se zatekli u bejrutskoj luci u trenutku eksplozije potvrdio nam je da je jedan njegov kolega ozlijeđen i trenutno je na liječenju u bolnici. Kaže nam da se radi o ozljedi ruke, stoga ne bi trebalo biti problema što se životne ugroze tiče, piše Morski.hr,a prenosi Slobodna Dalmacija.

Pomorci se nalaze na brodu specijaliziranom za prijevoz vozila “City of Rome”, koji plovi pod zastavom Ujedinjenog Kraljevstva. Hrvatski pomorci kažu da su dobro.

Brod "City of Rome" u luku glavnog grada Libanona pristao je u utorak oko 11 sati. Oko 17 sati dogodila se strašna eksplozija niti 500 m od broda u kojem su bili naši pomorci.
– Nitko nije životno ugrožen, jaki su hrvatski pomorci. Spasilo nas je to što nitko nije bio na palubi. Jako neugodno iskustvo, jer teško je opisati riječima tu detonaciju i udar koji nastaje nakon eksplozije. Jer nama su se na mostu iskrivila i vrata i sreća što su svi bili u nadrgrađu. Jedino je jedan gospodin bio kod vrata i ona su mu ozlijedila ruku, no nadam se da će on biti ok.

– Najveća opasnost su krhotine koje su letjele na sve strane. To su veliki komadi željeza, kao rakete i geleri. To da vas pogodi, na licu mjesta ste mrtvi! Cijeli porat/luka je puna tih krhotina, ta detonacija je premještala cijele kontejnere po deset metara. To se ne može opisati riječima. Najbolje će vam to očitati videa objavljena na netu konkretno iz grada kako taj udar ide prema zgradama, detonacije koje razbijaju prozore. Nažalost, ima mrtvih i ovdje po okolnim brodovima – priča za portal Morski.hr potreseni pomorac i dodaje:

– Mi smo u petak trebali letjeti za Hrvatsku, a negdje oko 17.30-18.00 dogodilo se to što se dogodilo.
Morski.hr saznaje da su među pomorcima u Libanonu naši ljudi iz Aljmaša, Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika i Zadra, prenosi Slobodna Dalmacija.
04. kolovoz 2021 02:28