StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOVOLJNA KUPNJA?

Mnogi Hrvati idu u spizu preko granice, kažu da plaćaju mlijeko četiri kune, a ulje 10 kuna. Evo koja ograničenja vrijede za zemlje EU, te nama susjedne države

Piše dv
20. srpnja 2022. - 17:16

Sve je poskupjelo, građani se snalaze kako znaju i umiju. Neki manje kupuju, a neki odlaze i do susjedne Mađarske. Naravno, onaj tko je blizu uz granicu može si priuštiti kratko putovanje, dok bi se recimo Dalmatincima istopila sva ušteda, donosi Slobodna Dalmacija.

No, zanimljivo je vidjeti da je kod Mađara mlijeko 4 kuna, a ulje oko 10 kuna.

image

F B

Neki kažu da je jeftinije otići u BiH. 

Međutim, za unos hrane podrijetlom iz EU-a nema ograničenja, dok za hranu i prehrambene proizvode iz trećih zemalja morate poštovati količinska ograničenja, navodi Vlada RH.

Za mlijeko, meso i druge proizvode životinjskog podrijetla iz svih država članica Europske unije (EU) nema ograničenja ako ih unosite u osobnoj prtljazi ili kao pošiljku šaljete privatnim osobama.

Ograničenja nema ni za Europskoj uniji susjedne zemlje niskog rizika: Andoru, Lihtenštajn, Norvešku, San Marino i Švicarsku.

Za sve ostale zemlje vrijede ograničenja u količini koju svoje osobne potrebe i bez pregleda graničnog veterinarskog inspektora možete unijeti u Hrvatsku. 

Količinska ograničenja unosa hrane koju mogu unositi putnici za svoje osobne potrebe bez pregleda graničnog veterinarskog inspektora navedena su u tablici u nastavku.

image

Vlada RH

23. travanj 2024 03:52