StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNA SJEDNICI VLADE RH/

Ministar Oleg Butković o boljoj povezanosti Lastova i Dubrovnika

Piše DV
21. svibnja 2020. - 17:30
Hrvatska Vlada u četvrtak je na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića donijela odluku o uvođenju cjelogodišnje brzobrodske linije koja će preko Korčule povezivati otok Lastovo sa njegovim županijskim središtem, Dubrovnikom.

image
Brzi katamaran povezivati će Lastovo sa Dubrovnikom preko Korčule  cijelu godinu
Nikša Stipanićev/CROPIX


Cilj joj je poboljšanje strateškog, gospodarskog i turističkog razvoja Dubrovačko-neretvanske županije, pojasnio je ministar Butković dodajući kako postojeća Odluka o državnim linijama javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu iz 2016. godine obuhvaća 53 državne linije, odnosno 25 trajektnih, 15 brzobrodskih i 13 brodskih linija.
Te linije odražava 13 brodara s flotom od 77 brodova među kojima je najveći državna Jadrolinija.

image
Lastovo
Arhiva Dubrovačkog vjesnika


- Novom odlukom povećava se standard održavanja javnog obalnog linijskog pomorskog prometa, posebice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te osigurava bolja međusobna povezanost otoka Lastova i Korčule te oba otoka sa Dubrovnikom. – Sve je to u cilju zadovoljenja potreba otočnog stanovništva, stvaranja boljih uvjeta za život na otocima i poticanja njihova razvoja. Sredstva za novu brzobrodsku liniju koja je dodana ovom Odlukom kao i za preostale 53 linije osigurana u Državnom proračunu u ukupnom iznosu od 329,5 milijuna kuna za 2020. godine sa projekcijama potrebnih godišnjih sredstava za 2021. i 2022. godinu u iznosu od 340 milijuna kuna – pojasnio je ministar Butković na sjednici Vlade RH – pojasnio je ministar Butković nužnost nove brzobrodske linije između Lastova, Korčule i Dubrovnika.
19. travanj 2024 11:16