StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEPIDEMIJA U BROJKAMA |

MINISTAR BEROŠ Imamo 81 novi slučaj korone. Proteklog tjedna triput smo imali troznamenkasti broj novozaraženih, no većina ima blažu kliničku sliku

Piše DV
24. srpnja 2020. - 14:39
Ministar zdravstva Vili Beroš objavio na sjednici Vlade da je u protekla 24 sata zabilježen 81 novi slučaj zaraze koronavirusom te ispravio ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslava Capaka koji je prethodno danas iznio podatak od 84 nova slučaja.

- Službeno, prema platformi HZJZ-a, u protekla 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj, a Capak je zabunom iznio brojku od 84, prenosi HRT riječi ministra Beroša.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 1032, 139 osoba su na bolničkom liječenju, a devet ih je na respiratoru.

Od početka epidemije preminulo je 128 osoba, od kojih osam u zadnjih tjedan dana, rekao je Beroš.

Istaknuo je da su poznata žarišta oko noćnih klubova u Zagrebu te samostana u Đakovu stavljena pod kontrolu te je broj novooboljelih s tih područja u padu.

Pod kontrolom su i manja grupiranja u Sisačko-moslavačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji, no još uvijek je aktivno žarište u Ivankovu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ostale županije kontinentalne Hrvatske uglavnom su mirne, bez većih grupiranja. U primorskim županijama primijećeno je nekoliko manjih grupiranja, međutim 54,3 posto današnjiih pozitivnih na testiranju su iz samoizolacije, što znači da se te osobe aktivno nadzire.

U proteklih tjedan dana u tri navrata Hrvatska je imala troznamenkasti broj novozaraženih, no trenutno većina oboljelih ima blažu kliničku sliku bolesti, rekao je ministar.

- Iako je epidemiološka situacija pod kontrolom, ne smijemo biti zadovoljni jer smo pokazali da možemo bolje, stoga pozivam građane na pridržavanje jednostavnih mjera kako bi od zaraze zaštitili sebe i druge. Ostanimo solidarni i odgovorni i dalje, poručio je Beroš.
18. travanj 2024 03:34