StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPogledajte snimku

Masovno se širi Milanovićev govor iz 2015. upućen tek izabranoj Kolindi: ‘Neka pazi što govori... To nitko nikada nije radio od hrvatskih predsjednika‘

Piše dv
7. srpnja 2022. - 19:06

Snimka govora Zorana Milanovića iz veljače 2015. nakon izbora Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske počela se mahnito širiti društvenim mrežama. Hit je postala zbog predsjednikove izjave u kojoj novoizabranu šeficu države poziva da ‘ne kritizira svoju zemlju i da pripazi na jezik dok govori o svojoj Vladi‘, prenosi Jutarnji.

‘Predsjednicu koja je izabrana s većinom glasova prihvaćamo, dobrodošlica znači da ćemo raditi u okviru svojih zakonskih ovlasti. Vlada 99 posto, a predsjednica ono malo što ima. I to je tako. Mogu je samo pozvati da kada govorimo u inozemstvu, kada predstavljamo Hrvatsku, kada dajemo intervjue uglednim novinama, da ne kritiziramo svoju zemlju i svoju Vladu i svoju državu u stvari, preko granica pristojnosti‘, poručio joj je Milanović prije sedam godina pa napomenuo kako to nitko nikada nije radio od hrvatskih predsjednika - ni Franjo Tuđman koji je bio pravi predsjednik, ni predsjednici koji su od 2001. više protokolarni.

‘Ovo je moj poziv osobi, gospođi Kitarović koja je pobijedila na predsjedničkim izborima - a medeni mjesec vrlo brzo prođe - da pazi što govori, da ljudi to gledaju‘, nastavio je Milanović za govornicom u sabornici.

S obzirom na to da uvrede između predsjednika i premijera Andreja Plenkovića, ali i ostalih sudionika političke scene, ne jenjavaju, narod se pita što se dogodilo s ovom njegovom retorikom i ne može se načuditi verbalnoj agresiji upućenoj članovima trenutačne vlade otkako je prije dvije godine preuzeo predsjedničku funkciju upravo od Kolinde Grabar Kitarović.

24. travanj 2024 19:08