StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEUGODNI INCIDENT U CRNOJ GORI

Malokalibarskim pištoljem propucali stakla dubrovačkog minibusa

4. kolovoza 2018. - 12:21

Ni peti dan od incidenta tijekom kojeg je minibus "Renault Master" dubrovačkih registracija propucan na dijelu Jadranske magistrale između Kotora i Perasta, crnogorska policija još uvijek nije otkrila počinitelja. Minibusom je upravljao dubrovački vozač D.D. a o samom incidentu je ispričao:

-Bila je nedjelja 29. srpnja, malo iza 14 sati i u sporoj koloni sam se kretao prema Perastu. Dok smo prolazili kroz mjesto zvano Dražin vrt, primjetio sam dvojicu mladića starih oko 18 godina koji su na taraci kuće iznad magistrale počeli skakati s uzdignuta tri prsta kad su primjetili da sam u vozilu dubrovačkih registracija. Primjetio sam ih i vjerujte, nisam obraćao posebnu pozornost sve dok, nekih 30 metara od tarace, nisam čuo dva pucnja kojima su propucana stražnja stakla ma minibusu. Sve je počinjeno, pretpostavljam, iz malokalibarskog pištolja jer streljivo nije imalo snage da pričini veću štetu. No, ovo nije posljedica udara kamenom, što se visdi i na snimkama. Inače, u Boki imam prijatelja i poznanika, nisam se nikad ni sa kim svadio niti se meni tko zamjerio, te me to više čudi da je došlo do ovakvog incidenta kojeg ni s kojim svojim postupkom nisam izazvao- ispričao nam je vozač navodeći kako policiju nisu susreli sve do Sutorine gdje sam im rekao za incident a prijavio sam ga, također usmeno i na samoj granici, na Debelom Brijegu. Međutim, morao sam preuzeti goste u Zračnoj luci Dubrovnik te sam žurio u Čilipe i nisam inzistiorao na sastavljanju zapisnika- ipričao nam je dubrovački vozač.

Iako je to učinjeno čak dva puta, crnogorska je policija crnogorske novinare koje smo upoznali s incidentom uvjeravala kako se incident nije dogodio odnosno kako događaj uopće nije prijavljen.

17. travanj 2024 01:28