StoryEditor
Hrvatska i svijetOPTIMIZAM ZA SEZONU |

MAĐARI SE I OVOG LJETA VESELE ODMORU NA JADRANU: ‘Dolaze individualno, Hrvatska im je bliska, poznata i prometno lako dostupna!‘

Piše hina
17. ožujka 2021. - 16:56
Ivo Ravlic/Cropix

Mađarska online turistička agencija Szallas.hu provela je anketu među Mađarima, u kojoj je petina ispitanika izrazila želju da ove godine posjete Hrvatsku, koja je uz Mađarsku jedna od najtraženijih destinacija za odmore na tom tržištu, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"Većina mađarskih turista u Hrvatsku dolazi individualno, jer im je to poznata, bliska i prometno lako dostupna destinacija u koju se rado vraćaju. Podaci iz ove ankete izuzetno vesele jer daju određeni optimizam za ljetni dio turističke sezone s mađarskog tržišta", poručila je direktorica HTZ-ovog predstavništva u Mađarskoj Ivana Herceg. Podaci iz te ankete, kako prenosi Herceg, pokazali su i da 66 posto Mađara planira putovanje ove godine.

Rezultate te ankete prenijeli su mnogi mađarski tiskani mediji i internet portali, među kojima je i portal Alfahir.hu, koji je rezultate ankete objavio u članku pod naslovom "Želja Mađara je više Jadrana, manje Balatona".

Herceg za online agenciju Szallas.hr, koja je provela anketu, napominje da je i jedan od najvažnijih partnera hrvatskog turizma na mađarskom tržištu, te da je to i najveća online turistička agencija u toj zemlji koja od 2007. posluje u pet zemalja i ima više od 11 milijuna korisnika.

U ponudi im je više od 75 tisuća smještajnih objekata svih kategorija, među kojima i više od 20 tisuća iz Hrvatske, a do 2020. ostvarivali su stalni porast noćenja i transakcija u hrvatskim smještajnim objektima. Samo u rekordnoj 2019.  putem njihovih platformi ostvareno je više od 215 tisuća noćenja mađarskih turista u Hrvatskoj, dok je u 2020. ostvareno nešto više od 50 tisuća noćenja, navela je Herceg.

07. svibanj 2021 21:00