StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetneće bit samo balun

Lukša Jakobušić otkriva što bi Hajduk napravio sa Starim placem da ga dobiju nazad: ‘Može se i komercijalizirati, zašto ne?‘

Piše Slaven Alfirević/SD
27. siječnja 2022. - 10:29

Opet zaigrati na Starom placu?

Pa to je da suze od milinja i dragosti dođu navijačima starijih generacija "bijelih", vremešnim već svjedocima davne epopeje Hajduka do listopada 1979. godine. A nakon čega se "majstor s mora" definitivno preselio u Poljud.

Već se navijačima vrte davne utakmice u glavi, oni veliki derbiji, posebice ona "svi u bijelom"...

Vratiti sjaj Starom placu, dakle. I – vratiti Stari plac!

Ideja Hajduka lansirana je na sastanku u Poljudu, gdje su se čelnici "bijelih" našli s predstavnicima Grada. Bili su tu gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi pobočnici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, a sa strane Hajduka uprava na čelu s Lukšom Jakobušićem.

Stari plac je najviše zazvonio od cijelog sadržaja sastanka, na stranu krovište "poljudske ljepotice" što ga treba sanirati i plan da se na Dalmatinca već na ljeto stavi umjetna trava, na tom važnom zelenom nogometnom pedlju u Spinutu, piše Slobodna Dalmacija. 

Što sa Starim placom? Što sve Hajduk smjera? Kako sastaviti trokut Poljud – Spinut – Stari plac?

– Igrali bismo rado na Starom placu opet neke utakmice – rekli su nam iz Hajduka.

– Igrali bi juniori, ženska sekcija, ponekad možda i prvotimci, nekakvu prijateljsku, a rado bismo tamo organizirali i "Trofej Marjana", kao turnir koji bi bio posebno atraktivan na toj davnoj našoj lokaciji...

image
Paun Paunović/Cropix

Planova je mnogo, a za klupsku televiziju Hajduk Digital, Jakobušić je to ovako oslikao:

– Postoji inicijativa s naše strane da se poseban projekt napravi kako bismo Starom placu vratili stari sjaj. Da Hajduk bude korisnik, a, ako je moguće, i da nam se vrati Stari plac – otkrio je čelnik.

Hajduk će se već sljedećeg tjedna naći na novom sastanku jer ovo je, kako kažu, bila samo inicijalna ideja. Nisu razrađivali sve te planove o utakmicama juniora, žena ili turniru... To je samo nabačeno na volej gradonačelniku i njegovima.

U planu je i komercijalizacija? – pitali smo.

– U perspektivi zašto ne! Dapače. Stari plac je neiskorišteni potencijal u centru grada, mogu se priređivati razni događaji zabavne naravi, možda i koncerti. Sve to tek treba osmisliti...

Imao bi Hajduk od toga i koristi.

Dakle, dupli pogodak: opet nogomet, ali i komercijalni dio.

Kako to Hajduk osmišljava, znat ćemo detaljnije na idućem sastanku "bijelih" s upravom Grada, rekoše nam da će to biti brzih dana, piše Slobodna Dalmacija. 

25. travanj 2024 09:17