StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLJUBITELJICA SPORTA |

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ Bivša predsjednica postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora, radit će volonterski i putovati svijetom

Piše JL
17. srpnja 2020. - 20:17
Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović izabrana je u članstvo u Međunarodnom olimpijskom odboru. Za Dnevnik.hr je ispričala da je to sjajan osjećaj te da je vrlo počašćena i radosna što je izabrana za članicu, prenosi jutarnji.hr.

- Naravno, zahvalna sam svima - i onima koji su me predložili i onima koji su dali glas i doista se veselim radu na vrijednostima olimpizma. Ne samo kad je riječ o sportu, već i o međuljudskom razumijevanju, implementaciji razvojnih ciljeva, među koje sport spada kao jedan od enablera u više skupina, ispričala je Grabar- Kitarović.

Dodala je da nije unaprijed pripremila svoj program te će na njemu početi raditi intenzivno sada.

- Najprije razmišljajući o aktivnostima koje se mogu sada organizirati, dok postoje restrikcije kretanja. U tome će Hrvatska zauzeti vrlo značajno mjesto. Ponosna sam što dolazim iz Hrvatske i što Hrvatska ponovno ima člana, iako neovisnog člana MOO. Veselim se suradnji i s Hrvatskim olimpijskim odborom na zajedničkim aktivnostima, dodala je Grabar-Kitarović.

Predsjednika MOO-a, Thomasa Bacha, poznaje već dugo vremena i s njim je surađivala, kaže i dodaje da se veseli radi s njime.

Kada je riječ o njezinoj funkciji, Grabar-Kitarović kaže da je ona volonterska, a obaveze će ovisiti o njoj samoj.

- Svakako, zahtjevat će jako puno rada i javnih nastupa, pretpostavljam. Ako se prihvatite takve funkcije, trebate raditi i raditi što je moguće više. Volonterska je funkcija, ne plaća se. Sve one spekulacije koje sam vidjela o velikoj plaći - zaboravite. Zbog toga nisam ni ulazila u sve ovo, već zato što volim sport, želim promicati sport, vrijednosti olimpizma i UN-a. Aktivirat ću se koliko god mi to vrijeme bude dopuštalo jer sam u međuvremenu postala članicom nekoliko upravnih vijeća, raznih think-tank grupa diljem svijeta, rekla je Grabar-Kitarović za Dnevnik.hr i istaknula da joj je cilj raditi više globalno nego lokalno.
19. travanj 2024 18:21