StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDUŽ JADRANA

Još jednom promislite o planovima za vikend, pljuskovi će se pojačati: evo gdje bi mogla padati kiša, pogledajte prognozu

Piše dv
26. kolovoza 2022. - 07:19

N1 donosi vremensku prognozu za vikend meteorologinje Tee Blažević.

Temperatura je jučer u Osijeku i na postaji Zagreb-Grič prešla visokih 30, što je prema definiciji vrući dan. Vrućih dana bit će još, još više na moru, gdje i dalje traje uživanje u morskim radostima, kako su i temperature mora još uvijek visoke, donosi Slobodna Dalmacija.

image


 

Nikola Vilić/Cropix

Pretežno sunčano bit će danas na Jadranu, uz slabu do umjerenu buru, koja je još uvijek pojačana pod Velebitom pa i jutros usporava promet, ali će slabjeti u nastavku dana. Kasnije će na većem dijelu obale zapuhati sjeverozapadnjak, na dijelu obale i jugozapadnjak.

U unutrašnjosti će danas biti promjenjivo. Prilike su, naime, i dalje nestabilne, stoga treba računati na mogućnost prolaznih pljuskova, izglednije na zapadu unutrašnjosti.

image
Nikola Vilić/Cropix

U danima vikenda povećava se vjerojatnost za pljuskove, i to osobito vrijedi za nedjelju, i duž Jadrana, dakle, ne samo na kontinentu.

Stabilizacije nema na vidiku, kako sada stvari stoje, niti u posljednjim danima kolovoza, ali niti počekom rujna, piše N1.

Prognoza za petak

Na Jadranu će u petak biti većinom sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano no i dalje nestabilno, pa su popodne lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u zapadnim krajevima.

Ujutro ponegdje kratkotrajno magla. Vjetar većinom slab.

Na moru ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.

(Hina)

25. travanj 2024 11:38