StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMEĐUNARODNA SURADNJA DUBROVNIKA

Još bolja suradnja s Montereyem

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
14. studenog 2016. - 18:05

Tijekom posjeta Montereyu, gradu- prijatelju Dubrovnika, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković promovirali su nadolazeće, treće izdanje Dubrovačkog polumaratona, odnosno manifestaciju Du motion – Runners' Days Dubrovnik.
Katičić i Bošković su u Montereyu boravili na poziv direktora Big Sur Marathona Douga Thurstona a s njima su u posjetu bili i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik Nela Madeško i Daniel Marušić koji su sudjelovali na 14. Big Sur polumaratonu. Oni su i na taj način, povezivanjem trkača, nastavili uspješnu suradnju između gradova- prijatelja. Uz to, suradnja se nastavlja i dolaskom dvoje trkača koji 30. travnja stižu u Dubrovnik na 3.sportsko – turističku manifestaciju Du motion – Runners' Days Dubrovnik.
Dubrovačko se izaslanstvo susrelo i s gradonačelnikom Montereya Clydom Robersonom te upraviteljem grada Michaelom McCarthyem te predstavnicima gradske uprave koji sudjeluju u uspješnim projektima suradnje. Pročelnik Katičić je iskoristio posjet kako bi uručio gradonačelniku Robersonu poziv dubrovačkog gradonačelnika Vlahušića na Festu Svetoga Vlaha u veljači 2017. godine.
Podsjetimo, gradovi Dubrovnik i Monterey su dobitnici prve nagrade međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika. 

24. travanj 2024 22:25