StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAVALI, NARODE

Jagode iz Italije na dubrovačkim policama, zna li koronavirus za to? 

Piše DML
5. travnja 2020. - 11:13
Naranče, kivi, male cherry pomadore... Evo i jagode iz Italije, taman su sazrele. Znači, nedavno su ubrane i 'osvanule' u jednom od naših trgovačkih centara. Samo su jabuke naše, javlja čitatelj i prilaže fotografiju.

U ovoj apsurdnoj situaciji kada našim ljudima propadaju domaći proizvodi jer ih nemaju gdje plasirati - place na otvorenom su zatvorene, ali trgovački centri u zatvorenom nisu - nudi nam se hrana iz susjedne Italije gdje je situacija s koronavirusom postala tragična. Mogu li ovakvi proizvodi biti potencijalno opasni, ne mogu potvrditi ni stručnjaci jer se ništa pouzdano ne zna. Ne zna se koliko se virus može zadržati na hrani, novcu, metalnim i drugim površinama.

O tome postoje tek različite, nepouzdane informacije, pa je za očekivati da za ovim voćem neće biti pomama jer su ljudi već dobrano uplašeni. 

No, za našim proizvodima vlada upravo pomama, vidljivo je to po navali na OPG-ove na našem području. Uskoro će im sazrijeti i jagode, ali samo će rijetki sretnici moći doći do njih jer ih oni jednostavno nemaju gdje ponuditi. Osim na svježem zraku - a to je zabranjeno. 
20. travanj 2024 03:52