StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPAD PLINSKE HOBOTNICE

Istražitelji kod Škugora jučer nisu uspjeli obaviti sve pretrage, nastavljaju i danas

Piše dv
28. kolovoza 2022. - 09:01

USKOK i danas nastavlja s ispitivanjem osumnjičenih u aferi malverzacija pri trgovini plinom u kojoj je, kako se sumnja, INA oštećena za gotovo milijardu kuna dok su osumnjičenici ostvarili ilegalnu zaradu veću od 500 milijuna kuna.

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri u sjedištu USKOK-a u Zagrebu ispitani su predsjednica uprave Plinare istočne slavonije Marija Ratkić, suvlasnici tvrtke OMS-Ulaganje poduzetnik Goran Husić i odvjetnik Josip Šurjak, kao i Dane Škugor, otac glavnog osumnjičenika Damira Škugora, dirktora INA-inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom.

Kako doznajemo, istražitelji kod Zorana Škugora jučer nisu uspjeli obaviti sve pretrage te su te dokazne radnje nastavljene i jutros.

Nakon završetka pretraga, policija će Škugora predati pritvorskom nadzorniku, a potom bi i on trebao biti priveden na ispitivanje u USKOK.

Očekuje se da će USKOK danas predložiti određivanje istražnog zatvora vjerojatno za sve obuhvaćene osobe. O tome će odlučivati nadležni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

19. travanj 2024 15:59