StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEUROPSKI ODBOR REGIJA

Integracija imigranata tema sastanka u Bruxellesu

6. srpnja 2017. - 15:42

Dijalog Odbora regija EU s Agencijom EU za temeljna prava o uključivanju i sudjelovanju migranata i njihovih potomaka u društvu tema je sastanka u Bruxellesu kojem je u svojstvu člana Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove nazočan župan dubrovačko- neretvanski Nikola Dobroslavić.

S obzirom da je većina država članica pogođena migracijskim kretanjima, na sastanku Europskog odbora regija intenzivno se razgovara o integraciji imigranata. Potreba definiranja politike održive integracije danas se javlja kako u zemljama s dugom poviješću imigracije, tako i u zemljama koje su prvi put suočene s priljevom imigranata.

Na sastanku se raspravlja i o pomoći lokalnim i regionalnim predstavnicima putem EU programa ERASMUS, kako bi poboljšali svoje znanje o europskoj kohezijskoj politici te mogućnosti lakšeg dijeljenja iskustava s kolegama iz cijele Europe s ciljem unapređenja mogućnosti za provedbu integriranih pristupa lokalnog i regionalnog razvoja. Također, raspravlja se i o neophodnom osposobljavanju lokalnih i regionalnih predstavnika za bolje poznavanje europskih organizacija, politika, financijskih sredstava, kao i dobroj praksi.

 

20. travanj 2024 06:18