StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVRIJEDI POKUŠATI

Hrvatica uhvaćena u pijanoj vožnji pokušala nagovoriti suca na blažu kaznu: ‘Kući sam popila dvije pive, morala sam hitno otići po uloške‘

Piše dv
21. prosinca 2022. - 15:59

Žana iz Zagreba proglašena je krivom jer je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola u kasnim večernjim satima, prenosi Danica.hr.

Prema presudi, 28-godišnjakinja je u kolovozu oko 22:30 uhvaćena kako se s 1,16 promila alkohola u krvi vozi Karlovačkom cestom. Njezina kazna iznosi 5.000 kuna, mora platiti 300 kuna sudskih troškova, a dobila je i jednomjesečnu zabranu vožnje, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kada je uhvaćena, Žana je priznala da je vozila u alkoholiziranom stanju te je zamolila suca da bude blag pri izricanju kazne: - Navečer sam išla od doma po uloške na benzinsku jer su dućani bili zatvoreni. Doma sam popila dvije pive i nisam imala namjeru ići, ali zbog ovog problema sam ipak otišla na benzinsku, rekla je. 

Tražila je od suda i da joj ne oduzmu vozačku jer joj, prema njezinim riječima, automobil treba za posao. Sudac nije bio previše milosrdan, prihvatio je sankcije predložene od policije. Žana se još može žaliti na nepravomoćnu presudu.

23. travanj 2024 17:06