StoryEditor
Hrvatska i svijetZIMSKE JAKNE ĆE NAM OPET TREBATI

Hladna fronta s Arktika dolazi nad naše krajeve

10. svibnja 2019. - 22:44
Vjerovali ili ne, hladna fronta s Arktika po drugi će put u ovom mjesecu prodrijeti do naših krajeva. Već u nedjelju će značajno zahladiti u središnjoj Europi, dok će početkom tjedna arktička fronta zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran.
Zbog novog prodora hladnog zraka ponovno će značajno zahladiti, a meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju snijeg u nizinama i novi mraz, donosi Jutarnji list.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedjelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju osobito na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.
 
"Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju", prognozira Vakula.

 U kopnenom će području, nastavlja HRT-ov sinoptičar, puhati većinom umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, gdjekad i s olujnim udarima, a na većem dijelu Jadrana od nedjelje često jaka bura, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Jugo će se vjerojatno do ponedjeljka zadržati samo na jugu, donosi Jutarnji list.

 U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju.
loading...

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:40