StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVRIJEDNA AKCIJA |

GRUPA SLATKO OD SRCA I UŠLS: Svima sladak Uskrs od srca! Kolači iz Dubrovnika stigli na Banovinu

Piše Maja Rilović Koprivec Foto: Facebook
1. travnja 2021. - 20:39

Suhi kolači, kuglofi, pince, male čokoladne radosti sa uskrsnim motivima, prikupljeni prošle srijede u gruškoj pizzeriji La luna, stigle su u četvrtak na Banovinu baš u ruke onima koji ovakvu radost u potresom razorenom području trebaju ovoga Uskrsa. S kraja Hrvatske slatke darove prevezli su tate iz Facebook grupe Tata je tata koji su već ranije sudjelovali u sličnoj akciji.

Da Glinjanima, napose Srednjoj školi Glina, učenicima i djelatnicima, Uskrs bude sladak, pobrinuli su se u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević koja se priključila inicijativi Facebook grupe Slatko od srca čija je osnivačica Dubravka Falkoni Matić.

– Svi trebaju imati ovakav mali znak pažnje za blagoslovljen Uskrs, pa sam došla na ideju da se i učenici naše škole priključe nekim malim darom ovom uskrsnom darivanju svojih kolega učenika Srednje škole Glina. Škola u Glini ima 198 učenika i 40 djelatnika i darovi su došli u prave ruke. Zahvaljujemo se roditeljima, učenicima i djelatnicima naše škole koji su sudjelovali u ovoj akciji, a također svima koji su se odazvali pozivu grupe Slatko od srca i vozačima grupe Tata je tata - govori Marina Kljunak Čuikin iz UŠLS. Među kolegama dvaju škola, dodaje, odmah su uspostavljeni i profesionalni kontakti za neke buduće suradnje, a dubrovačkim 'slastičarima' stižu porukice zahvale.

Ravnateljica glinske škole Marija Marušić Novosel zahvalila se i na društvenim mrežama: Umjetnička škola Luka Sorkočevića Dubrovnik i dobri ljudi okupljeni u grupi "Slatko od srca", danas su nas iznenadili i razveselili kolačima i slatkišima. Hvala Udruzi "Tata je tata" koja je osigurala prijevoz, a posebno dvojici tata Andriji Bratičeviću i Damiru Ragužu koji su odvojili svoje vrijeme i došli jutros čak iz Dubrovnika kako bi postali dio velikog srca humanosti.

U ime sve naše djece i djelatnika, svim dragim Dubrovčanima koji su ovim slatkim iznenađenjem pokazali da misle na nas i da su s nama, neizmjerna hvala – napisala je Marija Marušić-Novosel.

Svima sretan i sladak Uskrs.

20. travanj 2024 00:45