StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAD NA PROMIDŽBI |

GRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ Nije linija za SAD pala s neba, godinu dana ulažemo napore, trudimo se ući u zelenu zonu

Piše DV
20. travnja 2021. - 11:44

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svome se Facebook profilu osvrnuo na ponovnu uspostavu letova između Dubrovnika i SAD-a, izravnom linijom Dubrovnik-New York.

- Punih godinu dana velike napore ulažemo u promociju Grada, a posebno na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Više puta su naše aktivnosti izazivale i poruge jer mnogi nisu vjerovali kako će promocija Grada u vodećim američkim medijima imati neku značajnu reakciju. Ništa ne pada s neba samo od sebe, pa se ni ova linija nije dogodila sama od sebe - poručio je Franković i zahvalio svima uključenima u projekt.

- U lipnju ove godine u Gradu se održava konferencija ASTA-a koja okuplja vodeće američke stručnjake u turizmu, a odmah nakon toga kreću i direktni letovi iz SAD-a prema Gradu. Do srpnja će i procijepljenost naših sugrađana, a posebno turističkih djelatnika biti na visokoj razini i sigurno je da će naš Grad biti poželjno mjesto za odmor brojnim gostima iz SAD-a. A, vjerujemo i našim, također vjernim prijateljima iz Velike Britanije. Direktni letovi iz Rusije nakon gotovo deset godina također su iznimno važni kao i najavljeni letovi iz Izraela i brojnih drugih europskih destinacija - naveo je gradonačelnik.

- Turistički oporavak je započeo, moramo biti odgovorni te odgovornim ponašanjem smanjivati broj zaraženih kako bi do početka lipnja postigli ulazak u zelenu zonu. Hvala svim članovima Turističkog vijeća koji su vrlo često izloženi i političkim prozivanjima, posebno onih koji se u turizam razumiju malo i gotovo ni malo. Idemo dalje jer još puno posla je pred nama, zaključio je Mato Franković.

25. travanj 2024 08:55