StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAŠIJENCI U DALEKOM SVIJETU

Festa sv. Vlaha proslavljena i u New Yorku

5. veljače 2018. - 16:04

Dubrovčani u New Yorku, u organizaciji dobrotvornog Kluba Dubrovnik, proslavili su još jednu festu Sv. Vlaha, 3. veljače 2018. u restoranu Dubrovnik nedaleko od New Yorka. Oko sedamdesetak članova Kluba Dubrovnik i njihovih prijatelja uživali su u jelu, piću i veseloj glazbi do kasno u noć.

Voditelj programa Nino Gjivoje najavio je predsjednika Kluba Dubrovnik Šimu Šimunovića i potpredsjednicu Noris Boccanfuso koji su održali kratak govor i najavili ovogodišnje festanjule, gospara Samira Ramića i gospara Trifona Liakopoulosa. Samir je dugo godina živio u Dubrovniku i u svom pozdravnom govoru pročitao je dio Prologa Dugog Nosa iz Držićevog Dunda Maroja. Trifon je porijeklom iz Grčke, dok mu je žena iz Dubrovnika. Ispričao je priču kako su se stari Grci prije više od 2000 godina naselili u Cavtat pored Dubrovnika, tako da i sebe smatra kao Dubrovčaninom.

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se naši Srđan Gjivoje i Vukan Stanišić, lokalna grupa "Dalmati" koji već po petnaestu godinu sviraju za nas, te mlada pjevačica Gina Picinić koja je nakon pobjede na Hrvatskom Dječjem Festivalu u New Yorku 2002. godine nastupala i na natjecanju za pjesmu Eurovizije "Dora".

Restoran Dubrovnik, u vlasništvu je Željka Tomića koji je podrijetlom s otoka Lopuda,a  za ovu prigodu servirao je teletinu ispod saća, brancin na gradele, mušule na buzaru, crni rižot, hobotnicu na salatu te na kraju palačinke i rozatu.

 

25. travanj 2024 02:15