StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘BEZOBRAZNE‘ PONUDE

Evo kolike plaće nude švedske, norveške i danske bolnice hrvatskim specijalistima, ogromne su. Evo cijelog popisa

Piše dv
15. ožujka 2023. - 14:57

Švedske, norveške i danske bolnice traže hrvatske liječnike specijaliste, nude im unosne plaće. Tako se u našoj zemlji počela reklamirati jedna agencija koja u ime bolnica iz tih zemalja traži hrvatske psihijatre, gastroenterologe, radiologe, interniste, liječnike obiteljske medicine, pedijatre, anesteziologe...

image

S C R E E N

- Naša agencija je od 2003. je u Skandinaviji zaposlila više od 730 specijaliziranih liječnika, medicinskih sestara i stomatologa i omogućila im da započnu novu karijeru u javnim bolnicama, klinikama i centrima primarne zdravstvene zaštite u različitim regijama u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj. Sve usluge naše agencije financira poslodavac i besplatne su za vas i vašu obitelj. Za naše projekte zapošljavanja obično tražimo liječnike specijaliste sljedećih medicinskih specijalnosti za rad u švedskom, norveškom i danskom javnom zdravstvu - navodi ta agencija koja se obraća našim liječnicima, piše Slobodna Dalmacija.

No, postavlja se pitanje tko će liječiti naše ljude jer Hrvatska po standardu ne može konkurirati bogatim Skandinavcima.

Na portalu Salaryexplorer se navodi da liječnici u Švedskoj i Skandinaviji mogu imati između 10 i 15 - 16 tisuća eura mjesečno.

Primjerice, internist 143,000 SEK što je oko 12.774 eura.

Evo i liste ostalih plaća:

image

S C R E E N

image

S C R E E N

image

S C R E E N

image

S C R E E N

image

S C R E E N

image

S C R E E N

23. travanj 2024 09:25