StoryEditorOCM

EPP Žene na Kongresu u Beču o vizijama za bolju Europu, među njima i Dubravka Šuica!

Piše PSD.
19. listopada 2019. - 16:42
Potpredsjednica Žena EPP-a te kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica sudjeluje na kongresu Žena Europske pučke stranke (EPPW) koji se održava 18. i 19. listopada u Beču predvođen predsjednicom Doris Pack, a glavna tema rasprave su vizije za bolju Europu.

Članice su se okupile kako bi raspravljale o održivom razvoju Europe i cijelog planeta te o izazovima koje donose klimatske promjene, o politikama koje bi dovele do veće ravnopravnosti spolova u EU, o uključivom digitalnom društvu i gospodarstvu te o integraciji i raznolikosti u društvu i gospodarstvu. Kongres je otvorila predsjednica EPP žena (EPPW) Doris Pack, nakon čega se članicama obratila bivša austrijska ministrica za žene, obitelji i mlade, Juliane Bogner-Strauss.

Prvog dana kongresa na okruglom stolu potpredsjednica EPP žena (EPPW) te hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica pozdravila je usvajanje rezolucije koja uključuje prioritete za sljedeću Europsku komisiju: „Posebno mi je zadovoljstvo što kao dugogodišnja potpredsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke imam priliku sudjelovati na Kongresu u Beču i u svojstvu kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Rezolucija koju usvajamo u Beču tiče se glavnih prioriteta za buduću Komisiju, no važno je napomenuti kako se vizije za bolju Europu, kako i ime naše konferencije glasi, velikim dijelom ostvaruju i kroz područje demografije koje moramo staviti u fokus našeg djelovanja. Demografske promjene tiču se svih dijelova Europe, a politike i reforme koje imaju pozitivni ishod za demografiju poput dugoročne vizije za ruralna područja, promicanja aktivnog starenja, ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života samo su neki od mojih prioriteta u radu buduće Komisije“.

Uz Šuicu, na panelu su sudjelovale i potpredsjednica Europskog parlamenta Mairead McGuinness, aktualna povjerenica Europske komisije za digitalno gospodarstvo i društvo te buduća povjerenica za inovacije i mlade Mariya Gabriel, austrijska zastupnica u Europskom parlamentu te bivša državna tajnica u ministarstvu unutarnjih poslova Austrije, Karoline Edtstadler te voditeljica odjela za politiku i strategiju EPP-a, Ines Prainsack-Ward.

Drugog dana kongresa u Beču usvojena je rezolucija,,Ženska vizija za bolju Europu''.
04. prosinac 2022 01:43